Хасково

5 семейства от Свиленград с общински жилища преди Коледа

Връчването на ключовете5 крайно нуждаещи се семейства от Свиленград получиха ключове за общински апартаменти на церемония от заместник- кмета на общината Мария Костадинова, съобщиха от община Свиленград. Новите наематели са чакали повече от 10 години. В две от семействата има и хора, освидетелствани от ТЕЛК.

8 общински апартамента са освободени през тази година в Свилентрад. Всички те вече са заети. Общо 108 са общинските жилища в града и селата в общината. Наемите в тях са между 38 и 52 лв. според големината на жилището. 

Община Свиленград обмисля отделяне на терен в края на града за изграждани на малки къщички за социално слаби, съобщи заместник-кметът Мария Костадинова. 200 са картотекираните социално слаби, чакащи за жилище. Комисия от общински служители, социални работници, лекар и общински съветници разглежда всеки един случай, а целогодишно се проверява за промяна в положението на нуждаещите се от жилище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button