Хасково

Арест за четиримата пловдивчани спипани с 2000 мастърбокса контрабандни цигари

Трима от задържанитеПловдичаните Борис Панов и Васил Терсийски остават в ареста, съгражданите им Михаил Стоев и Цветан Хаджийски ще бъдат под домашен арест – това е мярката, която хасковския окръжен съд постанови за четиримата мъже, хванати преди няколко дни с 2000 мастърбокса цигари.

Haskovo.info припомня, че контрабандната стока бе иззета при съвместна акция на служителите на Областните дирекции на МВР в Хасково и Пловдив. Акцизните стоки от различни марки са били намерени укрити в камион и склад.

Двамата мъже, които остават в ареста са шофьора на камиона и наемателя на склада. „Има доказателства, че четиримата задържани се познават много добре и са работели като организирана група, извършваща контрабанда“, каза днес в залата прокурорът по делото Петър Мидов. По думите му задържаните цигари са на стойност 3 милиона лева, а лицата, които финансират канала и прибират големите печалби са неизвестни.

Решението на Хасковския окръжен съд може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button