Хасково

В Хасково няма бракониерски елхи

ЕлхиДосега в Хасково не са открити бракониерски елхи, съобщиха от Държавно горско лесничейство. Проверка на предлаганите дръвчета е направена преди ден.

Иначе в нашия регион няма засадени дръвчета елхи, така че няма откъде да се добиват незаконно, допълниха от лесничейството. Обикновено в Хасково елхите са внос от района на Родопите. При проверката на търговците се инспектира позволителното за странично ползване на дръвчетата, като се гледа задължително и маркировката на елхите. Проверките ще са засилени в дните на празниците, уточниха от лесничейството.

В момента се правят масови проверки в цялата страна за незаконно добиване на елхи. Инспекторите от Агенцията по горите към Министерството на земеделието и храните са установили над 3000 бракониерски елхи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button