Хасково

Гигантска сурвачка и награди за етнографи в Младежки център

ImageГигантска 7-метрова сурвачка изработиха децата от школата по етнография към хасковския младежки център. Празничният символ бе украсен според българските традиции и окичен на сградата на центъра.

Второкласникът Георги Бисеров от училището в с. Долно Големанци спечели първо място в традиционния конкурс на Младежки център „От Коледа до Васильовден“с изработената от него сурвачка. С първо място е и възпитаничката на Школата по етнография към Младежки център Мая Нанева.

Image„Тази година имаме изключително много участници не само от Хасково и общината, а и от цялата област“, каза при награждаването директорът на общинското предприятие Деян Янев.

В изложбата във фоайето на Младежки център участниците представиха коледни картички, сурвачки, фигури с коледари, обредни хлябове. „Дано огромната сурвачка, която поставихме на входа на Младежки център, донесе благополучие на нашия народ“, пожела Янев.

Във втора възрастова група на първо място е шестокласничката от хасковското училище „Христо Смирненски“ Надя Георгиева.

ImageПървенец в трета възрастова група е Здравко Запрянов от Школата по етнография.С второ място за направените от него обредни хлябове е дванадесетокласникът от Професионалната гимназия по туризъм Костадин Арнаудов.

Журито раздаде и 7 колективни награди, защото определянето на победителите е било много трудно заради хубавите произведения на децата, обясни Деян Янев.

„Да са ви пълни цървулите през цялата година“, пожела на всички участници етнографът от Регионален исторически музей Магда Милчева, която бе гост на събитието.

Вижте видео репортаж от подготовката и окачването на огромната сурвачка

Image Image

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button