Хасково

Всеки четвърти от горен курс се е чупил от училище

Ученици17% от учениците в хасковска област днес не са стигнали до училище. По данни на директорите на школата в областта най-много отстътващи има при големите от ІХ до ХІІ клас. Там във „ваканция“ са 26 на сто от учащите.

„Въпреки това не можем да кажем, че има масово бягство от училище„, коментира пред Haskovo.info началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов. От първия час днес във всички училища в региона се извършват проверки на отсъстващите и се пишат отсъствия. Поводът е заявеното масово бягство от училище заради кратката коледна ваканция.

Най-примерни са ученици от начален курс, където отсъстват едва 9 на сто. В Хасково най-слаба посещаемост тази сутрин са отчели от Професионалната гимназия по механоелектротехника. Липсващите ученици от ІХ до ХІІ клас са 190 от общо 480. Това е близо 40%. Такава е картината в СОУ „Желязко Терпешев“ в Любимец

За сметка на тях учениците от Ивайловград, Маджарово и началното училище в Харманли са на 100% в час. Без отсъстващи е стартирал първия учебен ден на 2011 година и в училището в хасковското село Малево

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button