Хасково

Ваксини против Хепатит А няма, намериха 25 за лекарите в МБАЛ

Янка ТабаковаВаксини против Хепатит А в аптеките в Хасково няма, установи проверка на Haskovo.info. „Не зареждаме, тъй като срокът им на годност е много кратък, а продуктът е скъп„, обясни фармацевтът Янка Табакова.

Други фармацевти обаче обясниха, че дори и да искат няма как да заредят ваксини, защото от складовете им отказват доставка заради изчерпани наличности.

Междувременно стана ясно, че управителят на МБАЛ – Хасково д-р Тодор Пандов е осигурил 25 ваксини против Хепатит А за работещите в трите отделения, които се грижат за болните от жълтеница. Броят им обаче е недостатъчен. Нужни са над 50.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Читателка
Читателка
05.01.2011 17:52 17:52

Ваксината срещу Хепатит А се слага на няколко дози и е ефикасна 20 дни след поставянето й.Хората се сещат за ваксини само когато сме в такова положение,но малка е вероятността тя да подейства срещу сегашната зараза.А и може би при евентуална зараза поставянето на ваксина може да усложни една болест като Хепатит А.

аз
аз
06.01.2011 10:34 10:34

Защо само за лекарите? Болницата не е само “ лекарите“. Къде е здравното министерство сега, защо не се изпратят ваксини за целия болничен персонал?

Back to top button