Хасково

Фотографиите от изложбата „Вяра“ и под формата на картички

Тихомир ПетковОбщо 37 фотографии на Стела Ташева, Христина Видева, Димитър Атанасов, Тенчо Атанасов,Славян Костов, Тихомир Петков, Янко Найденов и Йордан Петров под общата тема „Вяра“ вече могат да се видят в галерия „Форум“.

Организатор е Асоциацията на фотографите в Хасково. Официалното откриване е тази вечер в 18 часа.

Славян КостовТихомир Петков участва с 3 свои творби, които показва за първи път и според него са силно въздействащи. На една от тях е собственият му дядо Стоян, който е починал на 103 години, а на снимката той е запечатан от внука си точно на 100-годишнината си. Тихомир Петков показва и още един столетник- баба Каля. 

Славян Костов участва със 7 свои творби,6 от които не са показвани досега. Сред тях са „Последният път на вятъра“, „Майчин кръст“. Те показват откритият през миналата пролет 9-метров кръст до с. Сеноклас, Маджаровско, разказа авторът.

Симеон ТодевДимитър Атанасов участва в изложбата с фотографии на ваденето на кръста на Йордановден. Тенчо Атанасов пък показва черно-бели фотографии на църквата „Св. Богородица“ в Хасково. В творбите в изложбата могат да се видят още снимки на момумента „Св. Богородица“ и новата камбавария, храмове в Москва и Гърция. 

По покана на фотографите в изложбата участва и художникът Симеон Тодев с трилогията „Време“. Художникът многократно е помагал на хасковските фотографи при аранжирането на изложбите им, разказаха те. 

Изложбата „Вяра“ ще остане в галерия „Форум“ до края на месеца. Всички творби ще бъдат направени под формата на картички и ще бъдат предлагани в галерията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button