Хасково

21 от област Хасково чакат награда от фондация „Бербатов“

Надежда Цветкова

Надежда Цветкова

21 успели деца от Хасковска област са сред номинираните за наградите на фондация „Бербатов“ тази година. 12 от кандидатите са от Хасково, 5 – от Димитровград, 3 – от Харманли и 2 – от Тополовград.

Най-малките таланти от региона са 10-годишните Димитър Митев от Хасково и Надежда Цветкова от Димитровград. Третокласничката е сред най-изявените математици в своя град за миналата година. Спечелила е призови места на регионални и областни турнири. Номинирана е от ОУ „Алеко Константинов“. Хасковлията Димитър Митев учи в СОУ „Паисий Хилендарски“. През миналата година е завоювал три първи места на национални турнири по карате киокушин.

Сред номинираните за наградите на фондация „Бербатов“ са три от танцьорките от хасковския балет „Тангра“. Това са 16-годишната Десислава Стамболова, 11-годишната Василена Борисова и връстничката й Александра Драгова, която за 2010 година има общо 10 първи, 10 втори, 1 трета и 2 специални награди от национални и международни танцови турнири. В списъка е и възпитаничката на димитровградската балетна школа „Галаксико“ Виктория Кьосева. 

Димитър Митев

Димитър Митев

За наградата, която организаторите обещават да бъде връчена лично от Димитър Бербатов, се борят още изявилите се в различни математически турнири Марио Илиев и Милен Георгиев от Димитровград, Гергина Георгиева, Йоана Георгиева, Ралица Манолова от Хасково.

В категория спорт са одобрени номинациите на Георги Петров от Димитровград за първото му място на Държавното първенство то ду-джицу, лекоатлетката Галина Николова от Харманли и Емил Петров за постиженията си в състезания по корабомоделизъм. 

В сфера „Информационни технологии“ единствените номинирани са от Тополовград. Това са шестокласниците Янчо Янчев и Ивелин Тодоров за отличното си представяне на Х Национален есенен турнир „Джон Атанасов“, който се проведе през ноември в Шумен миналата година.

Номинациите на успелите деца на България продължават до 15 януари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ива Петрова
Ива Петрова
19.03.2011 15:45 15:45

В момента в България има програма с помощта на Димитър Бербатов, която реално се опитва да помогне за по-здравословното израстване на нашите деца! Подкрепете кампанията като разгласявате за нейното съществуване. Адресът е: http://www.aktivniizdravi.bg. 5% от цената на всеки закупен продукт с марка Данон и лого “Активни и здрави” отиват във фонд за обновяване и изграждане на места за спорт и игра в училищата .

Back to top button