Хасково

Близо 6000 посетили музея през 2010 г.

Родопска сватба, архивОбщо 5590 души са посетили експозициите на Регионален исторически музей през 2010 г., съобщи за Haskovo.info пресаташето на културната институция Маринела Филипова. В тази цифра са включени и посетителите на Паскалевата къща, Кирковото училище и организираните изложби.

Изложбите през миналата година са 4 – „Ела се вие, превива“- родопска сватба, Стари мерки и теглилки по българските земи на Регионален исторически музей- Търговище, самостоятелна изложба на Щерю Щерев- „Съветски киноафиши от филми за Втората световна война“ и „Из Мала Азия 110 години след Васил Кънчов“. 

Заедно с Гимназията с преподаване на чужди езици през месец април в музея е отбелязана 125-тата годишнина от рождението на проф. д-р Асен Златаров. За четвърта поредна година през май културната институция се включи и в европейската инициатива „Нощ на музеите“.

От месец юни експозицията на отдел „История на България ХV-ХІХ в.“ притежава нов ценен експонат- Владишкия трон на църквата в с. Узунджово. Той може да бъде видян от посетителите на музея.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button