Хасково

Двама осъдени за бракониерство в горите през миналата година

Илин Ставрев

Илин Ставрев

Наблюдава се тенденция към намаляване на броя на случаите на незаконна сеч на територията на Държавно горско лесничейство- Хасково през 2010г. в сравнение с предишни години, съобщи за Haskovo.info старшият лесничей Илин Ставрев.

Общо 342 акта са съставени през 2010 г., издадени са 200 наказателни постановления, наложени са глоби за 27 000 лв. През есента на миналата година е затворен един склад за дървесина в Хасково, защото не е издавал документ за продаваните там дърва. Конфискувани са 11 МПС-та, като сред тях има микробус и трактор. 

Последният случай на конфискуване на автомобили, с които е пренасяна незаконно придобита дървесина, е от месец ноември. Тогава в Харманлийско са иззети 4 автомобила от собствениците им- Фолксваген, Опел Кадет и две Лади. 

Двама системни бракониери са осъдени през миналата година от Районен съд -Димитровград на глоби. „През предишни години сме имали осъдени и на пробация“, уточни Ставрев. Общо 150 кубика дърва са иззети от нарушителите през миналата година, 7 моторни триона, 6 брадви. 

Кв. „Република“, селата Нова надежда, Александрово и Узунджово са районите с най-висока концентрация на нарушения в община Хасково. В община Димитровград това са кварталите Черноконево и Изгрев и селата Радиево и Воден. В участъка между Харманли и Симеоновград също често се залавят незаконни дървосекачи, съобщи Илин Ставрев. Това са райони предимно с ромско население, уточниха от лесничейството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button