Хасково

10 нови с хепатит А, грипна епидемия засега няма

Хепатит10 са новоприетите пациенти с хепатит А в Многопрофилната болница вчера, съобщи за Haskovo.info директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Делчо Янев. Лежащите пациенти в лечебното заведение са 94. 

По данни на РИОКОЗ – Хасково случаите на жълтеница през изминалата седмица са 81. Покосените от остри респираторни заболявания за същия период са 111 срещу 104 пред първата седмица на януари. „Засега няма данни за обявяване на грипна епидемия„, твърди д-р  Янев. Той допълни, че данните за заболеваемостта в региона получават от личните лекари. 

От Регионалния образователен инспекторат съобщиха, че нямат данни за броя на отсъстващите ученици в школата в областта. За разлика от първите дни на януари, когато се следеше посещаемостта заради замисленото от ученици национално бягство от училище, сега такива данни не се събират.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БЯЛ НЕГЪР
БЯЛ НЕГЪР
20.01.2011 14:45 14:45

Значи горе доло по 12човека на ден.И 94лежащите в болничното заведение.Това ми се струва съмнително,три отделения пълни не знам какъв им е капацитета по отделно като бройки места но данните ми се струват нагласени за да не обявяват епидемия.А този циркаджия Д.Янев да си върви защото и без това депутат Иван Петров му е вдигнал мерника,нищо лично но УЖЕ ПОРА ИДТИ…

Back to top button