Хасково

Общината ще ваксинира 16-годишните ученици срещу хепатит А

д-р Марио Янакиев

д-р Марио Янакиев

В бюджета на общината да се предвидят 42 000 лв. от собствени приходи за закупуване на ваксина против хепатит А за всички хасковски ученици, навършили 16 години решиха днес общинските съветници. Предложението е на председателя на Постоянната комисия по здравеопазване, екология и социални дености д-р Марио Янакиев

Преди дни пред Haskovo.info той обясни, че тези средства са много по-малко отколкото излиза в момента лечението на всички болни в Хасково. Според него 16-годишната възраст е най-подходяща за първия прием, тези деца в Хасково в момента са 1 100. Според медика докато те достигнат 25-годишна възраст, вече ще се е изградил добър имунитет.

Решението е добро, но изпълнението е сложно, защото това са парите само за първия прием, ако няма следващ, всичко се обезсмисля“, заяви от трибуната съветничката от ГЕРБ Ирена Узунова. Идеята на д-р Янакиев е вторият прием да се поеме от родителите. 

Всяко училище може да организира поставянето на ваксинацията, защото навсякъде има медицински лица“, каза общинският съветник Пенка Георгиева. Според нея школата са на делегирани бюджети и не е проблем да се заделят пари за втория прием на ваксината за такива деца, чиито родители не могат да си позволят това финансово.

5 са новоприетите вчера с диагноза хепатит А в Многопрофилната болница за активно лечение, съобщи старшата сестра на болницата Дарина Димова. Единият от тях е и със съмнение за грип. 10 са изписаните пациенти. Така настанените в лечебното заведение с болестта на мръсните ръце в момента са общо 83.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пациентка
Пациентка
28.01.2011 16:36 16:36

Ало,журналистите,проверете какво става в МБАЛ-АД.Директорьт Пандов от ГЕРБ закрива цялата рехабилитация в болницата,вече ще се плаща на частно за физиотерапия.Хората ги ськращават от 1 февруари,а зам.шефьт Пачеманов вьрти частно кафене в двора на болницата.Ето,това са гербаджиите.

Не човек а желязо
Не човек а желязо
28.01.2011 18:04 18:04

До Теодора Тодорова силно.Най напред РИОКОЗ да разбере от каде и от какво дойде жълтата гостенка и повали толкова народ.Моите и двамата внука лежаха десет дена в бившето УНГ и няма да позволя на никого да казва че това дойде от мръсни ръце най малко на такива драскачи.Докажете че и Комисар Н.Вълчев н-к на пожарната не си мие ръцете.Моля овреме да се коригира вашия коментар и да се извините за общите приказки,защото в противен случай ще ви създам непрятности.

Анонимен
Анонимен
31.01.2011 0:05 0:05

кво да праиш и пандов и пачаманов си са от стари комунистически фамилии и квот им каже партията,те хорицата хич нямат вина

ABV
ABV
31.01.2011 8:49 8:49

Докога д-р Марио ще се прави на заинтересован за здравето на всички хасковлии.
Да се спре в кабинета и да преглежда,защото ние пациентите ревем от него.Ако желае да бъде политик да избере едно от двете си „увлечения“.

Back to top button