Хасково

Бранят хасковските джамии от Генджев

МюсюлманитеРайонният мюфтия на Хасково Басри Еминефенди и членове на мюфтийското настоятелство бранят местните джамии.

„Причината е, че по-рано днес получихме сигнал от имами от други градове на страната, че хора на Недим Генджев ще се опитат да завземат хасковското мюфтийство„, обясни пред Haskovo.info Еминефенди и допълни, че е уведомил полицията.

Местните мюсюлмани сигнализираха за проблема с Недим Генджев още миналата година, когато излязоха на протест. Причината – решението на Върховния касационен съд да възстанови като главен мюфтия на България Недим Генджев.

Басри ЕминефендиМюсюлманите настояват да бъде легитимиран изборът на Мустафа Хаджи, направен на конференция пред 2009 година. 

„Правим подготовка за нова конференция на 12 февруари в София и това е причината за днешната заплаха от страна на хората на Генджев“, коментира ситуацията районният мюфтия на Хасково. Той допълни, че в областта на страната на Генджев били само двама души, които търсели работа и разчитали да бъдат назначени в местното мюфтийство на заплата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.02.2011 11:59 11:59

басри емин ефенди чакмак оглу рахатолсун

Back to top button