Хасково

МБАЛ – Хасково е без Физиорехабилитационно отделение от днес

д-р Тодор Пандов

д-р Тодор Пандов

Физиорехабилитационното отделение към МАБЛ – Хасково от днес е закрито, съобщи за Haskovo.info управителят д-р Тодор Пандов. „Основната причина е, че е губещо. Финансовите ни разчети показват една цифра от 50 хиляди лева, които не са малко“, уточни той. „Втората причина е, че ние сме болница за активно лечение, а тенденцията в здравеопазването е тези рехабилитационни отделения да станат част от лечебните заведения за хронично болни. Това е държавна политика и аз нямам нито основанието, нито правото да я коментирам“, допълни д-р Пандов. 

Всички медицински сестри и санитари, които са работели в досегашната Физиотерапия ще бъдат пренасочени в другите отделения. На работа в МБАЛ – Хасково остава и един кинезитерапевт. Половината от рехабилитаторите ще преминат към Медицинския център на лечебното заведение, където има възможност да се разкрие такава дейност. Реално съкратени ще бъдат 4 кинезитерапевти.

„От сега нататък подобна съдба ще очаква всяко звено, при което разходите са повече от приходите. Причината е, че болниците с губещи отделения няма да могат да съществуват“, бе категоричен той.

Д-р Пандов отрече слуховете, че след закриването на Рехабилитационното отделение пациентите ще плащат за физиотерапия на частно. „Ще си вземат направления от личните лекари и нещата за тях ще са по старому“, допълни управителят на областната болница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
rehabilitiran
rehabilitiran
01.02.2011 16:28 16:28

Eh Pandov ti niamash naistina nito osnovanieto,nito pravoto da komentirash kakvoto i da e svurzano sus zdraveopazvane.Kakto Shopov otvrati ot BSP ,taka i ti kato negov zamestnik otsvirvash GERB…..porednata kalinka….

АнтиГерб
АнтиГерб
01.02.2011 18:09 18:09

Ха-ха,ще останат тези,които са му продиктувани от Иван Петров и Фани Христова,нали е тяхна пионка.

запознат
запознат
04.02.2011 9:38 9:38

Истината е ,че отделението носи само печалба и ще се прехвърли в медицинския център, за да отиват парите в джобовете на определени хора ,а не в общият кюп за издръжка на МБАЛ- Хасково. Пандов и Иванов продължават да лапат.

nabludatel
nabludatel
04.02.2011 11:14 11:14

крайно време беше ,директорите на болниците да започнат да смятат и то лично те да правят сметките.,за да видят кой е на преразход и кой на печалба.
в крайна сметка болничното лечение е бизнес ,като всички останали дейности .който добре си води сметката успява в кризата ,който не умее просто се проваля /фалира/.
крайно време е отделенията за мързеливите пациенти да бъдат закрити .

Back to top button