Хасково

РЗИ: Болниците в Хасковско имат достатъчно легла

д-р Соня Димитрова и д-р Делчо Янев

Д-р Соня Димитрова

Не мисля, че болничните заведения в областта се нуждаят от повече легла, като се има предвид броят на населението“, коментира директорът на хасковската здравна инспекция д-р Соня Димитрова по повод представения вчера от министъра на здравеопазването проект за национална здравна карта.

Според националната здравна карта в шест области на страната, сред които и Хасково, болничните легла са по-малко от минималния праг. Според д-р Димитрова догодина, когато се навърши една година от пререгистрацията на болниците ще се види доколко е оптимална дейността им.

Д-р Димитрова бе представена официално днес като директор на новосформираната на първи февруари Регионална здравна инспекция на регулярната месечна пресконференция на досегашната РИОКОЗ.

Тя заяви, че всички дирекции на РИОКОЗ ще бъдат запазени. Засега към РЗИ остава и отделът по храните, докато бъде сформирана Агенцията по храните. 122 души ще е числеността на РЗИ. Засега официално сключен договор като зам.- директор има само досегашният шеф на РИОКОЗ д-р Делчо Янев. Проектът със състава на структурата и щатовете предстои да бъде одобрен в София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
снежка
снежка
03.02.2011 14:53 14:53

пак каламбури от които никаква полза

belasica 22
belasica 22
14.02.2011 17:53 17:53

ТОЗИ ДО НОВАТА ДИРЕКТОРКА НЕ СЕ ЛИ НАГУШИ ДОСТАТЪЧНО.А КАКВА Е ПРОМЯНАТА,ЩОМ ЗАМЕСТНИКА ЩЕ Е В ЧАС ЗА ВСИЧКО.

Back to top button