Хасково

Четири исторически обекта в Хасковско в ТОП 10 на „Чудесата на България“

Репликата на Александровската гробницаТракийската гробница в село Александрово, Вила Армира, Средновековната крепост и скалните църкви в село Маточина, Средновековна крепост и тракийска куполна гробница в село Мезек са включени в класацията ТОП 10 на „Чудесата на България“. 

Допитването, чийто инициатор е в. Стандарт, дава възможност на читателите са избират до 10 от 51 обекта. Резултатите от вота ще бъдат представени на 16 февруари на специална кръгла маса.

Преди това обществен съвет от водещи историци, археолози и експерти в министерствата на културата, икономиката, финансите, регионалното развитие, както и представители на туристическия бранш, ще се произнесе кои от получилите най-много гласове архитектурни паметници биха представлявали интерес за чуждестранни туристи. Голямата цел на допитването е развитие на културно-историческия туризъм у нас, казват организаторите.

Към днешна дата Тракийската гробница в село Александрово се нарежда на 18-то място, Средновековна крепост и тракийска куполна гробница в село Мезек – на 35-то, Вила Армира – на 37-мо, а Средновековната крепост и скалните църкви в село Маточина са 43-ти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button