Хасково

С презентация за експедиция в Иран отбелязват в Хасково Деня на историка

Ангел Попов (в средата)

Ангел Попов (в средата)

Денят на историка – първи март, тази година ще бъде отбелязан на 25-ти февруари, съобщи за Haskovo.info председателят на тукашното историческо дружество Ангел Попов.

По традиция ще бъде организирана среща за зрелостници, които ще кандидатстват с история, с преподаватели от Софийския университет, УНСС, Великотърновския и Пловдивския университет. Историците ще отбележат празника си и с научна конференция. Една от темите ще 1 330 г. от създаването на Дунавска България. Петко Колев – участник в миналогодишната експедицията до Иран „Българи – Прародина“ ще покаже презентация за пътуването и резултатите от него. Тогава учените търсиха доказателства за иранския произход на българите.

Лекция по повод 135 г. от Априлското въстание ще изнесе проф. Иван Стоянов от Великотърновския университет. Научната конференция ще има и трета тема, която засега остава в тайна, добави Ангел Попов. Гости на празника ще са проф. Димитър Саздов от УНСС, доц. Искра Баева и доц. Евгения Калинова, както и д-р Румяна Комсалова от Пловдивския университет. 

На 26-ти февруари членовете на местното историческо дружество и техните гости ще заминат на 3-дневна екскурзия до Будапеща и Виена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button