Хасково

Хепатитът отстъпва, болните само в Инфекциозно

Хепатит, архивБолните от хепатит А в областта намаляват. Досега те бяха настанени в цели три отделения на Многопрофилната болница в Хасково, но от няколко дни пациентите се лекуват само в Инфекциозно отделение, съобщи за Haskovo.info заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Делчо Янев.

В момента инфекционистите в областната болница се грижат за 55 човека с жълтеница. 9 от тях са новоприети. От началото на годината досега общият брой на покосените от „болестта на мръсните ръце“ е 355, допълни д-р Янев.

Haskovo.info припомня, че завишена заболеваемост от хепатит А бе регистрирана в областта в средата на декември. Заради недостатъчното места в „Инфекциозно отделение“ в началото на януари бяха разкрити допълнителни легла в „Урология“ и бившето „Ушно отделение“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БЯЛ НЕГЪР
БЯЛ НЕГЪР
15.02.2011 10:40 10:40

Янев не пиши за мръсни ръце глупако а докажете истината за жълтата гостенка от каде дойде?Не убиждай по голямата част от болните на мръсни ръце,защото това не е истина.Трябваше да работите по това а не да се боричкате кой да управлява.Моите внуци също бяха в болница да не би да не си мият ръцете .Началника на пожарната Н.Вълчев да не би да не си мие ръцете?Дяльчо,Дяльчо извини се на хората и друг път не ползвай клишета от 1920г. тия времена отминаха…

viva
viva
16.02.2011 7:24 7:24

Не е вярно, че болните от хепатит се лекуват само в Инф.отделение.Все още Урология и Рехабилитация са преобразувани в инфекциозно отд.

Back to top button