Регион

Кметът Стефан Димитров победи спамчетата

ИгратаКметът на Димитровград Стефан Димитров стана победител в играта „Флашко в страната на спамчетата“. Състезанието, в което взеха участие второкласници от ОУ „Алеко Константинов“ и техните родители, се проведе по повод Деня за безопасен интернет – 8 февруари.

„Целта на играта е децата да се запознаят с опасностите, които ги дебнат в Интернет, а родителите им да се научат да контролират сърфирането в глобалната мрежа“, обясни учителката Петя Миткова. Оказа се, че от 20-те деца – участници в инициативата само едно няма компютър и не е влизало в Интернет. Въпреки това 8-годишната Петя бе отлично запозната с правилата на играта. „Флашко е добрият герой, а спамчетата са лошите- вирусите в компютъра“, обясни второкласничката и се похвали, че родителите й са й обещали компютър за рождения ден.

Съученикът й Синан пък бе наясно с това какво е Интернет, тъй като имал компютър още от детската градина. „Имам профил във Фейсбук и 100-тина приятели„, твърди 8-годишният ученик. Той обясни, че в Интернет влиза основно, за да чати с другарчетата си и да играе игри.

На днешната среща второкласниците от ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград научиха, че не трябва да споделят лична информация в глобалната мрежа, не трябва да се срещат с хора, с които са се запознали в чата и ако нещо ги притеснява трябва да се обърнат за помощ към своите родители и учители.

Петя

Петя

Синан

Синан

Петя Миткова Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button