Хасково

32 случая на кражба на ток за 115 000 лева в Хасковско

Ток, илюстрация32 случая на кражби на ток в хасковска област са установили през 2010 година служителите на EVN. На територията на клиентските енергоцентрове в Хасково, Димитровград, Харманли и Ивайловград са извършени общо 3 806 проверки на съоръжения.

Нерегламентираното използване е над 747 600 киловатчаса електроенергия на стойност повече от 114 600 лв.

Общо на територията на дружеството кражбите са над 9 милиона киловатчаса електроенергия, което е 2 пъти повече в сравнение с 2009 година. Загубите от консумиран, но неплатен тока са за над 1,5 милиона лева, съобщиха от дружеството.

Проверките са обхващали електромери, часовникови превключватели, начини и схеми на свързване и трафопостове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЗНАЕЩ
ЗНАЕЩ
13.06.2011 15:38 15:38

Всичко,което е изнесено е вярно!Но още по-вярно е,че ЕЛЕКТРООПЕРАТОРИТЕ нищо не правят да се ограничат кражбите на кабели и съоръжения!Сменят един откраднат кабел или съоръжение за стотици хиляди лв и след няколко седмици на същото место или близко до него се краде нов кабел или съоръжение с още по-големи щети!!!
Също така и за кражбите на ток заслугата си е на РЪКОВОДСТВОТО на електрооперторите!!!Такова неадекватно,високомерно и монополистично отношение и към клиенти и към обикновените служители-може да предизвика само такава ответна реакция!!!
Но най-фрапиращо е,че електрооператорите така поддържат новите електромерни табла изнесени на границата на собственост/по стълбовете и по стените на сградите/,че собствения им персонал може най-безпрепятствено и безнаказано да си икономисват от собствената си консумацията,а в същото време електротехническия им персонал може още по-безпрепятствено и най-вече злонамерено да си манипулира всеки един електромер,когато си поиска и после естествено се прави проверка и се начисляват хиляди лева сметка!!!Като пример:всеки един клиент да си отвори външната врата на таблото и ако вътрешната предпазна вратичка не е пломбирана-знайте,че всеки един служител на електрооператорите може когато си поиска да ви „произведе в нарушител“ и да си получите фактури с безпрецедентни суми!!!
Също така,всички които са произведени за „крадци“ и вече са си получили „фактурите за по няколко хиляди лева“-ако сега вътрешните вратички на електромерните табла не са пломбирани и в констативния протокол за регистриране на „КРАЖБАТА“ е отбелязано,че при проверката вратичката не е била пломбирана-да подават жалби в прок*ратурата и да завеждат дела за УМИШЛЕНО НАБЕЖДАВАНЕ,ЗА НАНАСЯНЕ НА МАТЕРИАЛНИ И МОРАЛНИ ВРЕДИ ОТ СТРАНА НА ЕЛЕКТРООПЕРАТОРИТЕ!!!!
Призовавам всички клиенти да си проверят електромерните табла,ако са пломбирани да си запишат номерата на пломбите и по някакъв начин да си самопломбират защитните вътрешни вратички,да си залепят на вратичката предупреждение към ЕЛЕКТРООПЕРАТОРИТЕ/могат да си напишат и протокол със свидетели/,че ако отворят вратичката без присъствие на собственика или негов представител-ще бъдат съдени за самоуправство и за нанасяне на умишлени вреди!!!!!!!!!!
Призовавам и всички,които прочетат този текст-да направим подписка до ДКВР,за смяна на процедурата за проверки на електромери и да обявим,че електрооператорите умишлено поддържат така електромерните табла,че да могат да бъдат манипулирани електромерите във вреда на клиентите от собствените им служители!!!!!!!!!!!
За по-конкретни коментари и съвети,пишете на patroni@mail.bg
Поздрави на всички нас,които вечно си мълчим и търпим!!!!!!!!!!!!!

Back to top button