Хасково

Съдът запорира всички сметки на Община Хасково по искане на две фирми

Община ХасковоНа всички банкови сметки на община Хасково е наложен запор. Той е въз основа на издадени две обезпечителни заповеди от окръжния съд по искане на фирмите „Марчела 90“ и „Европът“, съобщиха за Haskovo.info от кметството.

В официалното съобщение на общината се казва, че наложените запори възпрепятстват оперирането с финансови средства и на практика ще блокират за неопределен срок разплащането на предоставяните от общината услуги, финансирани чрез приходи от местни дейности. В това число влизат разходите за издръжка на детските градини и яслите, включващи храненето на децата, плащанията за отопление, осветление, вода и други консумативи, разходите за „Социален патронаж“, сметосъбиране, сметоизвозване, миене и метене на територията на цялата община. Ще бъдат спрени и плащанията за уличното осветление.

Със запора ще бъде възпрепятствана работата както на Общинската администрация, така и на звената на бюджетна издръжка като общинските предприятия и общинската администрация.

Наложените запори изправят общината пред невъзможност да обслужва погасяването на изтегления през 2006 г. инвестиционен кредит в размер на 20 милиона лева, да извършва разплащания по всякакъв вид договори към доставчици, в т.ч. разплащания по проектите на общината по Оперативни програми на Европейския съюз, допълват от кметството.

Обезпеченията са поискани преди същинското завеждане на искове от страна на контрагенти по договори с Община Хасково и произнасянето по основателността и размера им. Наложените запори върху банковите сметки ще продължат своето действие и след завеждането на бъдещите искове в определения от Окръжен съд срок – до окончателното произнасяне по тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
муси
муси
16.02.2011 21:53 21:53

каде отиде кредита нали беще за асфалтирането – живота в община хасково с този кмет отдавна трябваше да спре, а не чаак сега.

Анонимен
Анонимен
16.02.2011 21:54 21:54

в това изказване на кмета както винаги има много лъжи – проверета кои сметки са блокирани – той е неадекватен и меркантилен тип.

Анонимен
Анонимен
16.02.2011 22:13 22:13

КМЕТЕ ИЗХОДА Е САМО ЕДИН – ДА СЕИ ПЛАТИШ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, КОИТО ДЪЛЖИШ ОТ 3 ГОДИНИ, БЕЗ КОМИСИОННИ

Анонимен
Анонимен
16.02.2011 22:16 22:16

ФИРМИТЕ НЕ СА САМИО ДВЕТЕ, А СА МНОГО ПОВЕЧЕ – ВСИЧКИ НА КОИТО КМЕТА ДЪЛЖИ МОНОГО ПАРИ – И ХАСКОВСИ И СОФИЙСКИ. ТЕ СА СКРИТИ ЗАСЕГА ЗАД ТЕЗИ ДВЕТЕ.

popo[o[plk
popo[o[plk
17.02.2011 0:48 0:48

Zlatko Marchev da dava sega zaplati i da mi sabira bukluka

viva
viva
17.02.2011 8:53 8:53

кметът да плаща с парите, които откраде от гражданите на града!

безпристрастен
безпристрастен
17.02.2011 9:23 9:23

Не героизирайте Златко Марчев какъвто е кмета , такъв е и той . До вчера ограбваха заедно общината. от днеска обаче работи в нейна полза . Глупости Плужаци като тях нямат мяста в ръководството на града .Внимавайте кого избирате на следващите избори!

w
w
17.02.2011 11:46 11:46

trop

Back to top button