Хасково

Правят информационен ден за германското образование в Хасково

Срещата в общинатаПочетният консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова бе на посещение в Хасково днес. Тя се срещна със заместник- кметовете на общината Нели Станева и Венко Точевски. Д-р Чолакова представи приоритетите в работата си като консул, съобщиха от кметството.

По време на срещата е обсъдено в Хасково да бъде проведен информационен ден за Германия, насочен предимно към образованието там. Точна дата не е определена, но най-вероятно инициативата ще се осъществи в началото на следващата учебна година. Очаква се в Хасково да бъдат представени водещите германски университети и възможностите за учене там, обясниха от общината. Подобен инфоден ще се състои в Пловдив на 17 април.

Заедно с почетния консул тук бе и главният управител на Германо- българсдката индустриално- търговска камара д-р Митко Василев. Той е обещал съдействие за близки контакти с германски град, с който Хасково да се побратими.

По-късно делегацията посети и областна администрация, където д-р Чолакова също представи основните дейности на консулската служба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button