Хасково

Докладчикът по Шенген: Ще съм спокоен като влезете

ImageОценката ми за България определено е положителна, заяви днес евродепутатът и докладчик по Шенген Карлуш Коелю, който посети граничния пункт „Капитан Андреево“ и се запозна с подготовката на страната.

Все още не е моментът за финално изявление, но трябва да кажа, че съм изключително доволен от контрола, който се осъществява на българската граница. Ако българските граници станат външни на Европейския съюз, аз ще съм спокоен и ще се чувствам сигурен, заяви Коелю.

Според госта България трябва да влезе в Шенгенското пространство възможно най-скоро като това е най-добре да стане през юни.

Той бе впечатлен от компетентността на персонала и нивото на оборудването, което според него е по-добро от някои страни, които вече са в Шенген. Коелю допълни, че България не бива да бъде приемана на два пъти, каквото мнение изразиха немски депутати при визитата си в България.

Заедно с докладчика по Шенген на ГКПП Капитан Андреево днес бе и заместник- министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев. Той заяви, че 90% от препоръчаните мерки са изпълнени, а до края на месеца ще изпълним мерките на 100%.

Вижте видео репортаж от посещението на границата

Image Image
Image Image

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button