Хасково

Безработицата в Хасково леко завишена

Коста Костов

Коста Костов

9,54% е безработицата в област Хасково през януари, съобщи директорът на Регионалната служба по заетостта Коста Костов. Цифрата е 0,57 процентни пункта по-висока в сравнение с тази през декември, което е 709 безработни повече.

Основната причина за това е ръстът на новорегистрираните безработни лица в бюрата по труда, поради приключилата субсидирана и сезонна заетост, коментира Костов.

В същото време търсенето на работна сила в бюрата по труда е нарастнало. Заявени са 438 работни места, което е с 99 повече от декември миналата година. 

Цифрите показват още, че все пак нивото на безработица в област Хасково е под средното за страната. Жените без работа са повече от мъжете. Най-голям е делът на търсещите препитание, които са на възраст над 55 години. Близо една трета от регистрираните престояват на борсата повече от една година, а всеки втори безработен е с без специалност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.02.2011 21:56 21:56

ОФИЦИАЛНАТА Е 10% ,А ИСТИНСКАТА Е 30% ,КОЙТО ИСКА ДА ВЗЕМЕ ЛИСТ И ХИМИКАЛ И ДА СЕ ПОРАЗХОДИ ПО ХАСКОВО И КВАРТАЛИТЕ.

този
този
28.02.2011 13:28 13:28

няма ли най-сетне да каже истина за такъв голям проблем в държавата. интересно ми е как се задържа при всяко едно правителство на поста си, при положение че всичко се подмени от герб . едно време им викаха мъжки п…..

Back to top button