Хасково

Димитровградска фирма виси с неизплатени заплати от 2009 година

Емил Бобутанов (в дясно)

Емил Бобутанов (в дясно)

Три акта са наложени на димитровградска фирма заради неизплатени заплати на служители още от 2009 г., съобщи за Haskovo.info директорът на Областна дирекция „Инспекция по труда“ Емил Бобутанов.  Той обясни, че актовете се налагат, след като не са изпълнени връчените преди това предписания и допълни, че въпросната фирма е със санкции, възлизащи на значима сума, но не успя да назове точната цифра. 

„Редовно от края на миналата година правим проверки по сигнали на хора, които се жалват за неизплатени възнаграждения“, заяви Емил Бобутанов. В срок от 14 дни на жалбоподателите се дава отговор, а на неизрядните фирми се връчват предписания за изплащане на дължимите суми на работниците. Според Бобутанов с изключение на санкционираната димитровградска фирма при другите в общи линии предписанията се изпълняват.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button