Хасково

В Хасковско само една от 10 ферми отговаря на стандартите

Експертите обясняват1 697 са фермите от трета категория в хасковска област. Това са тези стопанства, които не отговарят на стандартите и скоро ще трябва да преустановят дейността си. Срокът да отговорят на изискванията е краят на тази година.

Едва една трета от фермите от трета категория в областта имат по повече от 10 животни и са пазарно ориентирани. Вероятно само те ще успеят да се справят с новите стандарти, коментираха днес експерти от Министерството на земеделието и храните, които проведоха информационна среща в парк – хотел „Европа“ в Хасково.

Срещата със земеделцитеНа нея бяха представени мерки от програмата за развитие на селските райони, по които стопаните могат да кандидатстват за финансиране.

15 160 животни се отглеждат във фермите от трета категория. 6 422 са те в модерните стопанства от първа категория, чийто брой в Хасково и областта е 197.

Няма изградена практика да се изготвят проекти на желаещите фермери, но те могат да се консултират със специалистите от областната служба за съвети в земеделието, стана ясно на срещата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button