Хасково

PISA изследва 10 училища в Хасковска област

7 000 деветокласници от 200 български училища са включени в тазгодишното издание на международното изследване PISA 2022. Проучването ще продължи до 22 април. В него участват и 10 училища в Хасковска област.

Основната оценявана област ще бъде математическата грамотност. С теста ще се проверяват и уменията за четене и по природни науки. Резултатите от изследването ще бъдат публикувани в края на 2023 г.

Програмата за международно оценяване на учениците (PISA) е разработена от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Тя възниква в отговор на необходимостта от разработване на индикатори за сравняване на качеството на образованието в отделните държави. PISA се провежда през 3 години. Оценяването обхваща три познавателни области: четене, математика и природни науки. Във всеки етап акцентът се поставя върху една област, а другите две са представени относително по-общо.

Повече от 1 милион 15-годишни ученици от цял свят са се включили в програмата до днес. Поредното изследване трябваше да се проведе през 2021 г., но заради пандемията от COVID-19 беше отложено.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button