Регион

10 000 евро могат да спасят едно 18-годишно момиче

Мария Янкова10 000 евро могат да сбъднат мечтата на едно момиче да води нормален живот. 18-годишната Мария Янкова от Харманли страда от заболяването „Сколиоза“ – изкривяване на гръбначния стълб.

На пръв поглед Мария е една нормална 18-годишна тинейджърка. Повечето хора дори и не биха предположили, че красивото момиче страда от тежко заболяване на гръбначния стълб. За него семейството разбрало преди 10 години.

За да се забави прогресирането на сколиозата Мария непрекъснато трябва да спортува и да ходи на биоенерготерапевт, защото в противен случай изпитва непоносими болки. Най-лошото обаче е чувството, че е различна.

Лекарите обяснили, че няма вариант за пълно излекуване дори и с операция. Така единствената надежда на семейството е лечение чрез биоенерготерапия в Бразилия. За него обаче са необходими 10 000 евро.

Вижте видео репортаж за Мария

Ако желаете да помогнете, можете да се свържете със семейството на тел. 0878276398 – Радка Янкова.
Банкова сметка в лева:
IBAN BG73CBUN91951000309939
МКБ ЮНИОНБАНК АД, клон Харманли
Мария Янкова Янкова

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Mimi
Mimi
16.03.2011 17:35 17:35

Niama takova neshto! Niama takova lechenie. Niama lekar, koito shte si sloji podpisa pod preporuka za takova lechenie. Ne prashtaite pari na tezi moshenitsi! Kakva Brazilia! Vie v red li ste! Stiga tsigania, pokazvat ni sakutlutsite si i prosiat! Okolo 10 procenta ot obshtata populatsia strada ot skolioza v niakakva stepen. Tia naistina ne se lekuva, no ne e i bolka za umirane!

Надежда Тодорова
Надежда Тодорова
15.06.2011 14:01 14:01

Съжалявам да споделя, но е болка за умиране всъщност. Когато е в тежка степен, както при Мария продължава да прогресира. Има си различни степени на проявление на болестта. И това, че при някой е по-слабо изразена, не означава, че при друг не е сериозен проблем. Или мога да покажа моите снимки преди операцията и няма да има лекар, който не би се подписал за операция. Не се изказвайте неподготвени. Момичето има нужда от операция. А ако наистина мислите, че не е болка за умиране, пожелавам ви същата сколиоза като моята с десет сантиметра загуба от ръста и сто градуса изкривяване.
Друг въпрос е, че това за Бразилия е пълна и завършена идеално оформена тъпня. И в този си вид призива за помощ е манипулиране на обществото. Ако беше за адекватно лечение щях да съм „за“ с две ръце.

Back to top button