Регион

Кмет призова: Направете си кът на България!

Знаме, архивКметът на Димитровград Стефан Димитров призова всички държавни, общински институции и фирми в общината да обособят кът на България и бригадирския град, каквито вече са създадени в някои училища. Наред със знамето, текста на химна и герба той предлага в къта да бъдат поставени и символите на Димитровград и ЕС. Целта е всеки да си намери формата на представяне.

„Основната идея е при посещението в институциите гражданите да разбират, че се намират в България и по този начин да се създаде патриотично чувство у всеки. Като член на ЕС това е необходимо да бъде направено, защото именно Европа призовава към показване на националните и културни различия на хората. Важно е да покажем, че имаме уникално излъчване и колорит не само като нация, но и като една европейска община“, се казва в прессъобщението на община Димитровград.

Оттам се надяват идеята да намери последователи на местно ниво и да бъде стимул и за други общини да последват патриотичния пример.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button