Хасково

Таня Хубенова е новият мениджър на Защитеното жилище

Защитеното жилищеДосегашният социален работник в Защитеното жилище- Таня Хубенова, е новият му мениджър от първи март, съобщиха от общината. Промяната дойде, след като Гергана Атанасова, която заемаше досега този пост, се върна на предишната си работа– педагогически съветник в Природо-математическата гимназия.

От 16-ти февруари жилището е и на делегиран бюджет от държавата. Според стандарта за всяко дете в него годишната издръжка е 5896 лв., съобщи директорът на дирекция „Социални дейности“ Стоянка Перчемлиева. 3 от живеещите там досега младежи вече го напуснаха, като си намериха работа и квартири, уточни Перчемлиева. По думите й това показва, че Защитеното жилище изпълнява добре своята функция.

Таня Хубенова и Делчо на откриването на Защитеното жилище

Таня Хубенова и Делчо на откриването на Защитеното жилище

В него сега има 5 деца, очаква се в най-скоро време да постъпят още две от дом „Асен Златаров“. Освен държавната издръжка обаче от общината ще търсят и други източници на финансиране на жилището по проекти, с които да подпомогнат старта на децата в бъдещия им самостоятелен живот.

Защитеното жилище бе създадено по проект на община Хасково по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Финасирането по проекта бе до края на миналата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
драгича
драгича
09.03.2011 15:15 15:15

Дайте снимка да я видим де

Back to top button