Хасково

Един затворен обект при първия етап на проверките зърно-хляб

ХлябОбщо 14 бази за съхраняване на зърно и фурни за хляб са проверени през приключилия първи етап на проверките по веригата зърно-хляб в областта, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на Агенцията по безопасност на храните.

Затворен е временно един обект- това е цех за хляб в Димитровград. Както Haskovo.info писа причината е лошото хигиенно състояние на цеха. Издаден е и акт за административни нарушения на хасковски цех.

Несъответствия на сградния фонд и оборудването, незадоволително хигиенно състояние, липса на документация и пропуски при воденето на документацията са констатирали инспекторите при проверените общо 8 обекта през втората седмица на проверките.

През първата седмица са проверени 6 обекта. При тях няма установени нарушения, но ще бъдат връчени предписания заради непочистен вътрешен амбалаж и замърсено работно облекло.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
niki
niki
10.03.2011 7:16 7:16

Извинете , но инспекторите от БАБХ налагат санкции за пушене в ТО или изтекъл срок на годност на здравната книжка , а други инспектори от същата агенция констатират само нарушенията и то в ПП , като лоша производствена хигиена,мръсно работно облекло , мръсен вътрешен амбалаж и пр.- нищо, само консултации.Явно нашите плащали преди на институцията ,сега им се посочва новата хранилка.Г-н Борисов , вижте си кадрите ,лъгали са Ви и продължават да те лъжат и то от министър до най-малкия шеф на БАБХ.

Back to top button