Регион

4 снаряда от войната изкопаха край Малево

Марин Стойчев

Марин Стойчев

Четири артилерийски снаряда от Втората световна война бяха намерени в изкоп край хасковското село Малево. На опасната находка се натъкнал вчера около 17.30 председателят на местната земеделска кооперация Марин Стойчев и веднага съобщил на кмета, а той повикал полиция.

„Може да стане голяма беля. Тук през 1945 година е имало немски военни складове. Сигурно има още снаряди и бомби в земята, но никой не ги знае къде са точно“ – коментира Стойчев пред Haskovo.info.  

Пристигналата на място оперативна група е отцепила района, където са открити 4-те снаряда. Те са в дълбок 50 см изкоп недалеч от стопанския двор в Малево. Експлозивите са с размери 40/15 см и са силно корозирали – съобщиха от областната дирекция на полицията.

Нейни служители охраняват мястото на зловещата находка до пристигането на сапьори, които да обезвредят боеприпасите на безопасно място. 

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.03.2011 22:23 22:23

daite gi za vtori4ni 😉

Back to top button