Хасково

Преглед на печата – 11 март

Преса„Хасково с БГ рекорд – 30 кг киста“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Кистата е извадена от черния дроб на 51-годишен мъж, който две години е лекуван за цироза. Оказало се, че страда от кучешка тения. Операцията е извършена в хасковското хирургично отделение.

„Закопчаха травестит за обир в бижутерия“ – заглавие над главата на вестника. Облеченият в женски дрехи 17-годишен младеж е задържан при опит да задигне златен пръстен от ателие в Димитровград.

„Само 16 на жепейския протест“ – водещо заглавие от втора страница, посветено на започналата вчера и прекратена късно снощи предупредителна национална стачка в железопътния транспорт.

„Изровиха 4 снаряда край Малево“ – съобщава Новинар от криминалната си страница.

„Ауди паркира във фризьорски салон“
– още едно заглавие от криминалната страница. Инцидентът станал вчера следобед, когато 19-годишния тшофьор изгубил контрол над колата точно на кръстовището на улиците „Дунав“ и „Липа“ и тя се забила в съседната на пътя сграда.

„Художникът Христо Панев стана академик“ -пише още Новинар. Почетният жител на Димитровград е избран за член на Световната академия по изящни изкуства. Панев е първият българин поканен в организацията, създадена под егидата на ЮНЕСКО.

„Мутата бяга от кзармата за да записва джаз“
– под това заглавие вестникът публикува очерк за хасковския джазмен Димитър Русев. Поводът е 25-годишнината от създаването на джаз клуба в града.

„Ченгета погнаха спедитор заради съмнителен тир“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Камионът е бил претърсен щателно вчера от софийски и свиленградски полицаи заради подозрения в готвена измама с митнически декларации.Засега от полицията мълчат за граничната акция.

 „14 искат да строят „Марица“ от Димитровград до Харманли“
– национална новина намерила място на първа страница на вестника. Рекорден брой участници са подали оферти за строежа на 32-та километра от магистралата.

„Разчистват животинското сметище“, „Хепатит повали 429“, „Жепейци от Свиленград протестират, трима пътници чакат“ – още теми от новинарските страници на Марица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button