Регион

Мърфи пак улови сом, този път 21 кг

ImageС 21-килограмов сом се похвали днес кметът на Сталево Панчо Панушев – Мърфи. С добрия улов любителят-рибар се опита за пореден път да натрие носа на инспекторите от ИАРА, които два пъти вече съставят актове заради уловени от него и негови приятели сомове.

Haskovo.info припомня, че първата глоба от 100 лева отнесе сталевецът Дойчо Господинов. Причината – не е записал излета и уловеното количество риба в билета си. Тъй като рибата бе предназначена за премиера, Панчо Панушев пое ангажимента кметството да плати глобата.

Вторият път ИАРА – Хасково състави акт на Мърфи по снимки. По датата на фотосите служителите костатирали, че кметът е уловил 54-килограмов сом преди да му бъде издаден риболовен билет.

В нито един от случаите инспекторите не успяха да докажат, че сомът е уловен чрез търмъчене или ток. Всеизвестен е фактът, че сомът е активен лятно време при повишаване на температурата на водата, а през зимата ляга на дъното, като изпада в летаргия. Пробужда се от сън към средата на април.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
koinov
koinov
18.03.2011 13:43 13:43

kmete tia xora deto sa se zaqali sas teb kaji im da vleznat vav nqakoi sait za ribolov,ako ne znaqat kade as 6te im izpratqa edin ot icpania da se yveriat ,4e ribata ne spi prez zimata a po mydna.pri nas vav icpania soma vav qazovirite i rekite se lovi selogodi6no i nqama zabrana.dori pazitelite na reda kato minat kazvat.ako ylovite som ne go pyskaite obratno vav vodata.za6to 6te popita nqakoi.za6toto soma e xi6nik i obiva mnogo vidove riba ,otkolkoto edi ribar da ylovi sas vadisa.

zapoznat
zapoznat
18.03.2011 19:59 19:59

s vadica da no ne i s invertor za promi6len ribolov.Marfi moiat savet kum teb e da spre6 da durpa6 diavola za opa6kata, i da prodalji6 da si brakonierstva6 kakto predi,bez mediinoto znanie,za6toto rano ili kasno 6te te hvanat.

Back to top button