Хасково

Кметът чака ОбС да реши за спортните клубове

Срещата на кмета със спортните клубове, архивПо какъв начин ще бъдат отдадени имотите – публична общинска собственост на спортните кубове в Хасково ще умува на предстоящата сесия Общинският съвет. Това става ясно от писмо, изпратено от кмета Георги Иванов до председателя на местния парламент Делян Делчев.

В него градоначалникът припомня, че със заповед от септември миналата година областният управител Румен Данев е спрял решение на Общински съвет, с което се дава право на безвъзмездно ползване на стадион Хасково на Футболен клуб „Хасково 2“. Решението на местните парламентаристи е било отменено през ноември и от Административния съд.

В писмото на кмета се казва още, че към настоящия момент договорите за ползване на имоти публична общинска собственост от спортните клубове в общината са изтекли.

Срещата на Иво Димов със спортните клубове, архив Градоначалникът посочва и възможностите за предоставянето им – чрез отдаване под наем по Закона за физическото възпитание и спорта, чрез предоставяне за безвъзмездно ползване по ЗМСМА или чрез удължаване на договорите  до приемане на очакваните изменения в Закона за физическото възпитание.

Haskovo.info припомня, че с казуса се зае и депутатът от ГЕРБ Иво Димов.

На среща с представители на клубовете той обясни, че на този етап няма напълно законен вариант за безвъзмездното отдаване на имотите публична общинска собственост и единственото, което може да се направи, е да се промени Закона за физическото възпитание и спорта. Според народния представител обаче това ще отнеме поне половин година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button