Хасково

150 трактора обиколиха Хасково, земеделците искат оставка на министъра

ПротестНад 150 селскостопански машини излязоха в знак на протест по улиците на Хасково и затрудниха движението. Зърнопроизводителите настояват за оставката на земеделския министър Мирослав Найденов заради неясните правила в сектора.

Основните искания на зърнопроизводителите са свързани с неизпълнени обещания от подписан през лятото меморандум. Те искат ясни правила и възстановяване на акциза за горивата. Заради неуредици с описаните площи повечето стопани все още не са получили доплащанията, които е трябвало да бъдат изплатени до15 март.

Това ни превръща от колеги в конкуренти, заяви Димитър Желязков. Председателят на хасковската структура на асоциацията на зърнопроизводителите Тенчо Тенчев обяви, че националният протест ще продължи докато исканията им бъдат постигнати.

Колоната от селскостопански машини тръгна от Химмаш, мина през автогарата и продължи по булевард „Васил Левски“ до международния път за Турция.

Вижте атмосфера от протеста във видео репортажа

 Протест  Протест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.03.2011 20:20 20:20

Време е тия дето 22 години ни лъжат, че мислят за нас и работят за хората да ги пратим да копат с мотиката, защото е по-лесно. До кога ще търпим мафиоти и лумпени да ни тъпчат. Колко години още, може би 500.

Back to top button