Хасково

Учредиха „Асоциация по ВиК Димитровград“

Учредяването на асоциациятаОбластният управител Румен Данев и кметът на Димитровград Стефан Димитров учредиха днес „Асоциация по ВиК Димитровград“.

Новоучредената структура е юридическо лице. На следващо заседание предстои да се приеме бюджет на асоциацията, като община Димитровград и държавата ще участват по равно в него. Председател на Общото събрание е областният управител Румен Данев като представител на държавата.

Като цяло асоциациите по ВиК в страната се създават, за да вземат решения за водната стратегия на дадена територия, на основание изготвени генерални регионални планове – за изграждането на водопроводи, канализация, пречиствателни станции.

Предстои да се учреди „Асоциация по ВиК Хасково“, която ще бъде на територията на действащото в момента ВиК Хасково ЕООД, което е изцяло държавно. То заема по-голямата част от територията на областта, без Димитровград, части от община Стамболово и Тополовград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хаха
хаха
22.03.2011 13:50 13:50

много ми е интересно как петко ще го учредят!

Back to top button