Хасково

Свиленград с електронна система за обслужване на граждани

Електронното таблоОбщина Свиленград въведе електронна деловодна система за по-открита и по-ефективна работа и обслужване на гражданите. Във фоайето на администрацията на специален LCD дисплей се излъчва обучителен филм, който детайлно показва стъпките за ползване на електронния портал от всички потребители на услуги. Новото административно обслужване е онагледено с картина и звук. Десетминутният филм предизвиква интерес у посетителите на общинската администрация да се възползват от нововъведените 28 електронни услуги.

Интернет – порталът  ще  позволи на хората да подават сами заявления и молби, да проследяват тяхното движение в удобно за тях време от дома или офиса, да заплащат електронно. Потребителите ще могат да избират как да получат документа – в електронен вариант или на хартиен носител. 

Шест села в общината, които разполагат с интернет, също са включени в електронния документооборот. Там кметовете бяха обучени да съдействат на населението за получаване на различни онлайн услуги от администрацията, съобщават от общината. 3 хиляди наръчника и брошури също разясняват на гражданите начините на ползване и предимствата на електронното обслужване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.03.2011 10:40 10:40

Браво нна кмета Манолов,браво на община Свиленград! Да вземат пример от тях и хасковските тюфлеци и да престанат да издевателстват над гражданите с безумното административно обслужване на седем гишета!!!

Back to top button