Хасково

Григор Димитров стана посланик

Григор ДимитровНай-добрият български тенисист Григор Димитров, който вече е № 70 в света, е сред официалните посланици на „Часът на Земята“. В събота от 20.30 ч. се очаква над един милиард души в цял свят да угасят осветлението си за един час като символичен знак, че е време за сериозни действия срещу промените в климата и за по-устойчив начин на живот. „Часът на Земята“ е идея на международната  природозащитна организация  WWF, а в България се провежда под патронажа на еврокомисар Кристалина Георгиева.

„Часът на Земята“ започна в Сидни, Австралия през 2007 г., а  миналата година в него участваха 126 държави и близо 1,3 милиарда души. Националното сдружение на общините в България призова  градовете да угасят фасадното осветление на известни сгради и забележителности.

Междувременно снощи Григор Димитров, който e сред лицата на кампанията у нас, записа първата си победа на мастърс турнир. 19-годишният хасковлия отстрани на старта на квалификациите южноафриканеца Рик де Вьост с 6:4, 7:6/2/ и се класира за втория кръг на надпреварата в Маями, която е с награден фонд от 3 645 000 долара. Тази вечер Григор ще играе решаващ мач за влизане в основната схема срещу 31-годишния чилиец Николас Масу – бивш тенисист от Топ 10 и двукратен олимпийски шампион от Атина 2004.

Тенисистът Григор Димитров разказва защо подкрепя „Часът на Земята“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
+++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++
22.03.2011 14:20 14:20

ние също ще угасим осветлението си в този час, дано планетата ни оживее/оцелее

Back to top button