Хасково

Зърнопроизводителите спират протестите, министърът се извини

Тенчо Тенчев пред протестиращите, снимка Георги ДаскаловЗърнопроизводителите спират протестните действия, които започнаха вчера. Причината е постигнато споразумение, под което са се подписали премиерът Бойко Борисов и министрите Мирослав Найденов и Симеон Дянков, съобщи за Haskovo.info председателят на хасковското сдружение на зърнопроизводителите Тенчо Тенчев.

Приеха бяха исканията ни за ясни правила, за изплащане на доплащанията и за връщане на акциза за горивата. Всичко, което бе записано в меморандума от миналата година, ще бъде изпълнено, заяви Тенчев.

Министърът на земеделието Мирослав Найденов е заявил, че е готов „да се извини публично за глупостите, които е говорил“. Той бил подведен от хора във фонд „Земеделие“, обясни Тенчев.

Haskovo.info припомня, че вчера над 150 селскостопански машини излязоха по улиците на Хасково в знак на протест. Зърнопроизводителите изявиха намерение да блокират и границата ако исканията им не бъдат чути.

снимка: пресслужба на МС По-късно от правителствената пресслужба съобщиха, че всички бенефициенти по Схемата за единно плащане на площ за 2010 г. ще получат субсидиите си до 30 април. В същия срок ще бъдат преведени и националните доплащания за зърнопроизводителите, които нямат задължения към НАП.

След 1 май ще бъде създадена съвместна работна група, която ще разглежда жалби, свързани с изплащането на субсидиите за 2010 г., и ще представя становища на министъра на земеделието и храните за решаване на казусите. До края на май пък ще бъде изготвена необходимата нормативна промяна за прилагане на намалена акцизна ставка от 1 юли 2011 г.
 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.03.2011 18:24 18:24

ne se predavayte deystvayte do kray

Back to top button