Хасково

В езиковата готвят френски ястия, предизвикват се с четене

Учителката по френски Маргарита Въчева одобри кулинарните умения на възпитаниците сиКулинарно състезание с френски рецепти си спретнаха днес учениците от езиковата гимназия в Хасково. Инициативата е част от франкофонските дни в училището.

Сред кулинарните изкушения, взели участие в конкурса бяха традиционната френска торта „Татен“, палачинкова торта и карамелизирани ябълки с ром и вино. В крайна сметка журито, в състав от ученици и учители, присъди първото място на кекса на Христина Димитрова от 10 клас.

Сред останалите мероприятия в календара на тазгодишната франкофонска седмица са турнир по петанка в двора на гимназията и състезание „Предизвикателството да прочетем“, което ще се проведе в петък в София. За него отборът по френски се е подготвял през последните 3 месеца върху 5 книги на Микаел Оливие, Флоранс Кадие, Фред Парануци и други.

Хасковският отбор в Предизвикателството да прочетем Отборът на хасковската езикова гимназия ще се съревновава с още 19 отбора от цялата страна за голямата награда, която е едноседмичен театрален уъркшоп във Варна през лятото. Миналата година отборът на езиковата гимназия грабна първото място в оспорваната надпревара. За първата позиция тази година ще се борят Луиза Китар, Мария-Йоана Янкова, Дийна Петрова, Таня Господинова и Николай Шидеров.

В края на месеца френският отбор на хасковската езикова гимназия ще участва и в XIII фестивал на франкофонските театри във Варна. Съревнованието срещу още 15 български и 5 чуждестранни отбори ще продължи от 30 март до 3 април. Първото място там осигурява участие на отбора победител в театрален фестивал във Франция през лятото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button