Хасково

Ремонтират хасковското Механо по проект за един милион лева

Заседанието на комитета за ТГС, снимка Георги ДаскаловПрофесионалната гимназия по механоелектротехника в Хасково и техническата гимназия в Люлебургас ще бъдат основно ремонтирани с 539 хиляди евро. Парите ще бъдат отпуснати по програма „Трансгранично сътрудничество България – Турция“.

Проектът на двете училища е един от 50-те одобрени днес на заседанието на Съвместния комитет за наблюдение на програмата, чийто съпредседател е заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Проектите са на стойност над 10,5 милиона евро. Те са свързани с двете приоритетни оси на програмата – „Устойчиво социално и икономическо развитие“ и „Повишаване на качеството на живота“.

17 от одобрените проекти са от област Хасково. Най-големият е на община Свиленград за превенция на наводненията и почистване на коритото на река Марица. Стойността му е максимално възможната по програмата – 600 хиляди евро. Община Стамболово е спечелила два проекта на обща стойност около 1 милион евро. Те са за превенция на наводненията и за изграждане на Център за социални услуги за деца и детски площадки.

„Изпълнението на проектите ще започне през май, а до края на септември голяма част от дейностите по тях трябва да бъдат разплатени“, обясни заместник – министър Павлова. Тя допълни, че новата покана за набиране на проектопредложения ще стартира през юни и ще продължи до края на септември. Лиляна Павлова изрази надежда, че през 2012 и 2013 година бюджетът на програмата ще бъде увеличен със 7 милиона евро. На този етап парите за разпределяне са 26 милиона евро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button