Хасково

Събраха 1,5 тона изхвърлени кости, 2 магазина с актове

Сергей и Андрей Синапови,Тон и половина са били разпилените животински кости в местността „Каменец“ край Хасково, съобщи временно изпълняващият длъжността директор на Агенцията по храните в Хасково д-р Христо Вълчанов. Костите, които са говежди, вече са извозени и изгорени в екарисажа във Варна. 

Haskovo.info припомня, че сигнал за нерегламентираното сметище подадоха братята Сергей и Андрей Синапови, чиито ниви в местността „Каменец“ осъмнаха с купища кости. Според ветеринарите 90% от тях са били захвърлени там от години. От Областната дирекция „Безопасност на храните“ извършиха проверка на 14 обекта, за да установят произхода на костите. 10 от тях са магазини за месо с транжьорни, а останалите – месопреработвателни предприятия. Целта на инспекторите бе да се установи дали транспортираните до екарисажа количества кости отговарят на действително продаденото месо.

д-р Христо ВълчановСъставени са два акта на магазини за месо. Това са еднолични търговци от Хасково, които д-р Вълчанов отказа да назове, тъй като нарушенията им „не застрашават пряко човешкия живот“. Констатирано е, че тези два обекта нямат разработена програма за отстраняване на костите, както и съоръжения за съхранението им докато бъдат извозени до екарисажа.

За пореден път д-р Вълчанов обясни, че кланици не се проверяват, тъй като те имат разрешително да колят само прасета, а костите в местността „Каменец“, са от едър рогат добитък. „Дори разреза на гръбнака им не е индустриален, а е направен с брадва„, допълни той.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
шута
шута
30.03.2011 7:22 7:22

Ясно е че този палячо пълни само медийното пространство.
Ще го видим къде ще се крие като падне минист.Найденов.За какви програми говори.Пак вратичка неговите гавази да цицат парички от производителите.Добре знае че костите се изкупуват от пенсионерите на символични цени , а останалите ти взимат за храна на кучета.Никой от собствениците няма да си позволи да изхвърля кости в близост до обекта си.Този ветеринар без грам вет.практика не може,или не иска да познае кости от еднокопитни от тези на чифтокопитни животни.На него му е ясно че мургавите братя колят коне и магарета ,като изхвърлят безразборно костите а месото се пласира по транжорни в Пловдивско.Знае но нещо не прави,страх го е.

Back to top button