Хасково

Лоша хигиена затвори 2 цеха за хляб

д-р Христо Вълчанов2 обекта за производство на хляб и хлебни изделия в Хасково и Димитровград са затворени заради лоша хигиена – това сочат резултатите от приключилите проверки по веригата „зърно – хляб“ в областта, съобщи временно изпълняващият длъжността директор на областната дирекция „Безопасност на храните“ д-р Христо Вълчанов.

В тези цехове е констатирана необходимост от незабавен ремонт на таваните, подовете и стените на производствените помещения. С актове обектите са спрени от експлоатация. „След отстраняване на нередностите и повторна наша проверка цеховете ще могат отново да отворят врати“, уточни д-р Вълчанов.

Проверките по веригата „зърно-хляб“ стартираха миналия месец. В тях участваха служители от Агенцията по храните, Регионалната здравна инспекция, Икономическа полиция и НАП. Освен за прилагането на добрите хигиенни и производствени практики инспекторите следяха дали фирмите са съвестни данъкоплатци, дали зърното е придружено с необходимата документация и дали готовата продукция отговаря на изискванията. В Хасковска област бяха проверени общо 14 обекта за производство на хляб и хлебни изделия и 5 зърнобази.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
aaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaa
29.03.2011 13:09 13:09

КАЗВАЙТЕ ГИ КОИ СА МИЗЕРНИЦИТЕ ЗА ДА ЗНАЯТ ХОРАТА!!!ИНАЧЕ НЯМА СИСЪЛ ДА ПИШЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ!!!

Ива
Ива
29.03.2011 16:16 16:16

Абсолютно съм съгласна ! Като ще е новина – новина да е , не само да разлайваме кучетата!

дочс
дочс
30.03.2011 7:06 7:06

Колко са глобените цехове.Един за паднала буболечка акт, други с лоша хигиена -само за 2-3 дни затворени.Но така ще е .Щом най-корумпирания ветеринар е директор на агенцията по храните.Неговия чадърджия / министър Найденов / вече се пропука с натиска в разплащателната,а ще го видим този помазаник като сменят министъра.Г-да от Герп,г-н Петров разберете че нов бардак със стари брантии не става.И стига този глупак да излиза в медиите като се прави нов,променен служител.Вълка нрава си не мени./ народна поговорка/

Back to top button