Хасково

2 000 фирми ще платят по-малко данъци тази година

НАП - ХасковоПоне 2 000 фирми от Хасковска област ще платят по-малко корпоративни данъци тази година, тъй като вече са подали годишната си декларация по интернет. Използването на електронната услуга на НАП гарантира на дружествата 1% отстъпка от дължимия данък, но не повече от 1 000 лева. За сравнение, през 2010-та година за цялата кампания 1 500 фирми бяха предпочели електронното деклариране пред НАП, а сега се очаква това да направят поне 40% повече дружества от региона.

НАП съветва фирмите, които ще декларират дейността си в последните 2 дни преди изтичане на срока, а именно днес и утре, да изберат алтернативните възможности, които предлага приходната агенция. Това са интернет, на гише в 21 пощенски клона в областта или по пощата с обратна разписка. 

Между 300 и 400 декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане се получават на ден в Офиса на НАП в Хасково. Общо подадените до момента са около около 5 700 формуляра. 

До 31 март освен, че трябва да се подадат декларациите за стопанска дейност, трябва и да се внесе дължимия данък „печалба“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button