Хасково

Информационен център в съда ще улеснява граждани

Съдебната палатаИнформационен център ще заработи в най-скоро време в Съдебната палата в Хасково, съобщи заместник- председателят на Окръжния съд Анна Петкова. Той ще бъде подобен на този в Апелативен съд- Пловдив.

Основната цел ще е да се улеснят гражданите, като получават касаещата ги информация от едно място.

Центърът ще е разположен във фоайето на съда точно срещу централния вход. Така само по входящ номер, ЕГН или име хората ще могат да проверяват например какво е развитието по преписката им.

Анна Петкова (в ляво)Оттам гражданите ще научат и откъде точно да получат документ, който им е необходим. В центъра ще работи служител на съда. 

Поставени са вече електронни табла, които ще дават информация за предстоящи и текущи дела в Районен и Окръжен съд. В центъра ще работят два компютъра с деловодните програми на двете съдилища.

Очаква се и решение на Адвокатска колегия – Хасково за инсталиране на компютър с програма, който да улесни работата на адвокатите и достъпът им до нормативната база и съдебната практика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button