Хасково

Няма да има дисциплинарно производство срещу Росен Русев

Росен РусевВисшият съдебен съвет няма да образува дисциплинарно производство срещу председателя на Окръжен съд – Хасково Росен Русев, съобщиха за Haskovo.info от отдел „Връзки с обществеността“. 

Комисията по дисциплинарни производства към ВСС остави без разглеждане предложението на прокурора от отдел „Инспекторат“ при Върховна касационна прокуратура Васил Миков. Причината е, че той „не попада в кръга на компетентните лица, които могат да правят предложения за налагане на дисциплинарно наказание“.

Припомняме, че през февруари прокурор Миков изпрати доклад до ВСС за образуване на дисциплинарно производство срещу председателя на хасковския Окръжен съд. В него Миков посочва като мотив за исканото наказание на магистрата извършено престъпление от Росен Русев по чл. 282 от НК – „използване на служебен автомобил за лични цели“.

Тогава Русев заяви, че нападките срещу него са по повод намерението му отново да се кандидатира за председател на местния Окръжен съд. За Haskovo.info днес той заяви, че не е променил намерението си и допълни, че все още официално конкурсът за длъжността не е обявен. Мандатът на Росен Русев изтича на 17 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
николай островски
николай островски
01.04.2011 15:51 15:51

никога няма да повярвам че този шопар е чист и невинен като агнец

Back to top button