Хасково

Изложба показва половин век в 200 снимки

ИзложбатаИзложба документална фотография, обхващаща периода от 1954 до 2010 година ще представи известният хасковски майстор на обектива Карекин Карекинян. „Живата история“ на фотографията в нашия град ще покаже 21 колажни творби и над 200 снимки в рамките на литературните дни „Южна пролет“.  

„На изложбата сигурно всеки ще открие късче от историята ни, която го вълнува“, категорични са от Асоциацията на фотографите в Хасково. Сред снимките в изложбата ще бъде и една от най-забележителните от онова време – Тодор Живков с агне.

Тодор ЖивковЛюбовта към фотографията, Карекин е наследил от баща си. Семейството му са бежанци от Армения, оцелели по чудо от геноцида. През 20-те години на 20 век родителите на Каро намират своята втора родина тук в България. Баща му работи като фотограф по време когато това изкуство е било истинска тайна за повечето хора.

Още като ученик Карекин започва работа при баща си, а тогава в Хасково е имало трима фотографи, единият е Карекинян. След отбиване на военната си служба, Карекин завършва тогавашните курсове по фотография в София и започва работа като фоторепортер. Работил е за всички вестници по онова време. Бил е на повечето значими събития в страната ни като фотограф. И така до ден днешен, когато познатият на всички Каро продължава да работи.

Изложбата ще бъде открита на 13 април в 12 часа на пл. „Атлантически“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георгиева
Георгиева
13.04.2011 11:19 11:19

Къде е тази изложба???

Haskovo.info
Haskovo.info
13.04.2011 11:32 11:32

На площад „Атлантически“. Добавено е в текста. Благодаря на подсещането.

Back to top button