Хасково

Сблъсъкът между човека и държавата на хасковска сцена

Сцена от постановкатаПремиерата на „Държавните липи“ от Ст.Л.Костов ще бъде представена утре вечер на хасковската публика. Режисьор на постановката, в която участват основно млади актьори, е Мариус Куркински.

„Пиесата на Ст.Л.Костов е изключително актуална въпреки че е от 1937 година. Тя отразява сблъсъка на човека с държавата, която се намесва в неговия личен живот, така както и в момента човекът е поставен пред изпитание с държавата си“ – коментира Куркински. „В пиесата държавата пребива своя добър гражданин, само защото е отскубнал две липи, ощетил е държавния проект. Тъжната утеха в случая е, че щом държавата пребива някого за толкова дребно провинение, значи има кого да пребие, значи има някой, има личност“, споделя режисьорът. Той допълни, че залага на този конфликт в пиесата с уговорката, че нищо не е еднозначно.

Мариус Куркински„Държавните липи“ е втората постановка, която Куркински поставя на хасковска сцена. Първата бе „Златна мина“, която се игра само 33 пъти, тъй като единият от актьорите – Любомир Сапунджиев се отказа от професията.

Мариус Куркински призова хасковската публика да поглежда по-често към театъра. Утре вечер на сцената ще се изявят актьорите Стелиян Николов, Иванка Шекерова, Стефан Цирков, Ивайло Димитров, Ева Васева, Лазарина Коткова, Петър Влайков и Никола Ефтимов. Сценографията е на Томиана Томова – Начева, музиката – на Емилиян Гацов, а Иван Димитров ще бъде музикант-изпълнител.

Image Image
Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button