Хасково

6 350 лева събра РЗИ от нарушители на Наредбата за тютюнопушене

д-р Иван Александров21 наказателни постановления заради неспазване на разпоредбите за тютюнопушене на стойност 6 350 лева са съставили през март инспекторите от хасковската здравна инспекция, съобщи директорът на дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ д-р Иван Александров. На собственици и управители на заведения са връчени и 61 предписания.

Направените проверки през март са общо 250. Те са в Хасково, Харманли и Димитровград. До края на май инспекторите имат намерение да посетят кафенетата и ресторантите в останалите общини в региона.

Освен на собственици и управители, актове за тютюнопушене са съставени и на шестима пушачи, допълни д-р Александров.

д-р Ели ТашеваОт началото на годината до сега инспекторите от отдел „Здравен контрол“ са извършили 1 172 проверки на нехранителни обекти и стоки. Съставили са 14 акта. Последният е от миналата седмица. Той е за открити в търговската мрежа козметични продукти без етикетировка на български език, уточни директорът на дирекция „Здравен контрол“ д-р Ели Ташева.

Инспекторите са издали и 12 заповеди за спиране от екплоатация на търговски обекти, които имат нужда от ремонт и за преустановяване продажбата на козметични продукти с изтекъл срок на годност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button